Woning taxeren

Woning taxeren

We vragen het ons allemaal wel eens af; hoeveel zou mijn of dat huis waard zijn? Serieus wordt het als je een huis wilt kopen of verkopen. In dat geval ben je bij de officiële register taxateur van Twentse Woningmakelaar aan het juiste adres. Wilt u weten waar onze taxateur op let? En wilt u weten wat het verschil is tussen een gevalideerde en niet gevalideerde taxatie?

Een taxatierapport, dat door alle wettelijke instanties wordt erkend, is van groot belang bij de aanvraag van een hypotheek. Onze taxateur weet dat als geen ander. Het is niet iemand die vooral hamert op locatie, locatie, maar een woning van boven naar beneden en in haar volle breedte beoordeelt.

Niettemin is de locatie natuurlijk wel belangrijk. De afstand tot het centrum, openbaar vervoer, scholen, winkels, buitengebied. Deze factoren tellen mee, maar er komt (voor onze taxateur) meer bij kijken. De binnen afmetingen, tuin, dakkapel, carport, serre, zolder met vaste trap, garage, staat van onderhoud, aan- en uitbouwen, de badkamer, keuken, schuur/berging, zonnepanelen, isolatie… Welke van genoemde voorzieningen zijn aanwezig en in welke staat verkeren ze? Allemaal zaken die meewegen bij het bepalen van de waarde. Het wordt u in een persoonlijk gesprek uitvoerig uitgelegd.

Bij Twentse Woningmakelaar kunt u kiezen uit een gevalideerde taxatie of een niet gevalideerde taxatie. De eerste heeft u nodig voor een hypotheekaanvraag. De tweede is bedoeld als gewone waarde vaststelling bijvoorbeeld omdat u overweegt uw huis te verkopen en wilt weten wat het waard is. Ze kan ook gebruikt worden als officieel document voor bij boedelscheiding, de notaris of bij een bezwaarschrift tegen de WOZ-beschikking.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak via ons contactformulier op deze site of bel gewoon. Wel zo makkelijk!

‘Het taxeren van onze woning was super snel geregeld. De communicatie verliep vlekkeloos, dat was heel fijn’

Twentse Woningmakelaar inschakelen voor uw woningtaxatie

Twentse Woningmakelaar helpt je graag om jullie woning te taxeren. Onze taxatie-experts staan voor u klaar! Wil je graag meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.

    Ik geef hierbij toestemming dat mijn gegevens worden gebruikt om contact met mij op te nemen, zoals omschreven in de privacyverklaring.